Wat is gellak, gellac,  gelpolish, shellac?

Bovenstaande benamingen zijn verschillende termen voor dezelfde nagelbehandelingen. Bij Danielle's Nailcare Nagelstudio Houten gebruiken wij de benaming gellac. Wij gebruiken deze benaming dan ook in onderstaande toelichting.

Gellac is een dunne gellak die in kleur of transparant kan worden aangebracht. De gellak wordt laagje voor laagje aangebracht en blijft wekenlang zitten. Het wordt (bijna) hetzelfde aangebracht als gewone nagellak. Bij de gellak hoeft u alleen niet te wachten tot het droogt, deze droogt namelijk binnen 120 sec onder de UV-lamp.
Gellak is niet te vergelijken met kunstnagels zoals acrylnagels en/of gelnagels. Het is namelijk een stuk dunner, flexibeler en makkelijker te verwijderen.

Hoe wordt gellac precies aangebracht?

Tijdens de gellac behandeling worden eerst de nagels in model gevijld en de nagelriemen zachtjes terug geduwd. Dit wordt gedaan zodat er geen lucht stukjes onder de lak komen.Daarna wordt het bovenste vetlaagje van de nagels opgeruwd. Er wordt een bonder aangebracht, waardoor de gellac extra goed hecht en vervolgens wordt de base lak aangebracht. Deze droogt onder de UV-lamp in 120 seconden.Vervolgens wordt er één laagje kleur gellac  naar keuze aangebracht. Mocht dit na 1x nog niet genoeg dekken, dan wordt er een tweede kleurlaag aangebracht. De kleur gellac droogt net als de base gellac onder de UV lamp. Daarna wordt er nog een top gel aangebracht, dit zorgt ervoor dat er een prachtige glans op de nagels ontstaat en de nagels krasvrij blijven. Tot slot worden de nagels afgenomen met vloeistof (finishing wipe), dit zorgt ervoor dat er geen plak laagje op de nagels achterblijft.

Hoe lang blijft de gellac zitten?

Gellac blijft minimaal 2 weken zitten. de lak groeit mee met de natuurlijke nagelgroei en wordt daardoor meestal na 2/3 weken opnieuw gezet of opgevuld vanwege de zichtbare uitgroei.

De voordelen van gellac:

  • Het is goedkoper dan kunstnagels
  • Het is niet schadelijk voor de natuurlijke nagels en uw gezondheid
  • De behandeling duurt niet zo lang als het zetten van acryl of gelnagels
  • Het is een goede bescherming en versteviging voor uw eigen nagels
  • Beschikbaar in meerdere kleuren
  • Is meteen uitgehard onder de lamp dus geen vegen of beschadigingen in de lak
  • Blijft minimaal 2 weken zitten zonder afbladderen